AGDR2-3500R Wireless Switching Starter Set Outdoor

Waarvoor is het schuifknopje op de afstandsbediening?
Door de kanaalselector op I, II, III of IV te zetten, heb je 16 kanalen tot je beschikking. Hierdoor kan je 16 ontvangers afzonderlijk van elkaar bedienen. Je kunt per kanaal meerdere ontvangers aanmelden zodat je met een druk op de knop meerdere lampen of apparaten aan of uit kunt schakelen. Groepsfunctie G is ideaal om meerdere lampen in een bepaalde ruimte aan of uit te schakelen. Deze knop is altijd actief, ongeacht van de stand van de kanaalselector.

Aanmelden Zender

Hoe meld ik een zender aan op een ontvanger?
Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 1 seconde in. Gedurende 15 seconden zal de lamp op de ontvanger langzaam knipperen. Stuur -tijdens het knipperen- een “AAN” signaal vanuit de zender die je wil inleren. De ontvanger zal ter bevestiging de aangesloten lamp 2x laten knipperen.

Hoe meld ik een extra zender aan op mijn ontvanger?
Op dezelfde wijze als de eerste zender. Er kunnen maximaal 6 zenders in het geheugen van de ontvanger worden opgeslagen.

Ik kan geen zenders aanmelden op mijn ontvanger.
Waarschijnlijk is het geheugen vol. Er kunnen maximaal 6 zenders in het geheugen van de ontvanger worden opgeslagen. Volg de stappen onder “afmelden zender” om dit op te lossen.

Afmelden Zender

Hoe meld ik een zender af op een ontvanger?
Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 1 seconde in. Gedurende 15 seconden zal de lamp op de ontvanger langzaam knipperen. Stuur -tijdens het knipperen- een “UIT” signaal vanuit de zender die je wil afmelden. De ontvanger zal ter bevestiging de aangesloten lamp 2x laten knipperen.

Hoe reset ik het geheugen van een ontvanger?
Druk de ‘learn’ knop van de ontvanger 8 seconden in. Gedurende 15 seconden zal de lamp op de ontvanger snel knipperen. Druk – tijdens het knipperen – kort de ‘learn’ knop van de ontvanger in. De ontvanger is nu gereset en zal niet meer reageren op een zender totdat je opnieuw een zender inleert.

Groep toets

Hoe kan ik meerdere ontvangers op de groeptoets van een zender inleren?
Zet de ontvangers die je als een groep wil kunnen bedienen één voor één in de ‘learn’ mode. Zie “Aanmelden Zender” en zend terwijl de ontvanger in de learnmode staat een “Groep Aan” commando.

Hoe kan ik ontvangers die gekoppeld zijn aan de groeptoets uitleren?
Zet de ontvangers die je wil uitleren in de ‘learn’ mode, zie “Afmelden Zender” en zend terwijl de ontvanger in de learn mode staat een “Groep Uit” commando.

Dimmers en Schakelaars

Met welke verlichting werkt dit product?

Batterij

Hoe lang gaan de batterijen van de zender mee?
Bij normaal gebruik bedraagt de gemiddelde levensduur ca. twee jaar. Vervang de batterij(en) als het zendbereik merkbaar afneemt. Deze zijn o.a. bij diverse bouwmarkten en supermarkten verkrijgbaar.

Stekker schakelaar

De lamp blijft gloeien nadat deze uitgezet is.
De Calex Smart Home ontvangers schakelen enkelpolig. Dat wil zeggen dat alleen de fase wordt geschakeld. Als het relais de nul schakelt (omdat de stekker er verkeerd om inzit), blijft er spanning op het snoer staan. Het zou kunnen zijn dat door inductieve overspanning van de fase op de nul (bij een lang snoer) er toch een bepaalde spanning op blijft. Je zou kunnen proberen om de stekker andersom in het stopcontact te steken (‘ompolen’).

Ontvangers

Hoeveel bedraagt het stroomverbruik van het led lampje in stand-by?
Het stroomverbruik is ca. 0,5 Watt ofwel ca. 4,5 KWh per jaar.

Mijn ontvanger gaat zomaar aan of uit. Wat is hiervan de oorzaak?
Calex Smart Home ontvangers kunnen uitsluitend bediend worden met Calex Smart Home zenders. Het signaal dat je met onze zender verstuurt is radiografisch (433 mHz) en specifiek gecodeerd voor onze ontvangers. Andere draadloze apparatuur – zoals een modem, telefoon, babyfoon, autosleutels, etc. – gebruikt een andere codering en/of een andere frequentie. Hierdoor is het uitgesloten dat Calex Smart Home ontvangers ‘spontaan’ aan of uit gaan. In veel gevallen is dit probleem eenvoudig te verhelpen door eerst het geheugen van de ontvanger te wissen en een andere zendcode aan te melden.

Mijn ontvanger reageert niet (meer). Wat is hiervan de oorzaak?
Zorg allereerst dat de onderlinge afstand tussen ontvangers minimaal 50 cm bedraagt, om interferentie met de overige ontvangers te voorkomen. Vergeet niet: metaal, beton, HR glas, luidsprekers, e.d. beïnvloeden ook het zendbereik en de ontvangst van het signaal.

Werkt de ontvanger nog steeds niet? Controleer dan de volgende zaken:

1. Is de ontvanger goed aangesloten en staat er spanning op?
Als de led indicator niet brandt staat er mogelijk geen spanning op de ontvanger of is de ontvanger defect door overbelasting.
2. Is de zender aangemeld bij de ontvanger?
Zie “Aanmelden Zender” voor hulp bij het aanmelden van je zender.
3. Hebben de batterijen van de zender nog genoeg energie?
Als de batterij behoorlijk leeg is, zal de led indicator in veel gevallen nog wel branden, zonder dat de zender een AAN-signaal verstuurt.

Als, na een stroom onderbreking, de stroom weer op een ontvanger komt, gaan de lamp (of het aangesloten apparaat) dan ook weer aan?
Alle ontvangers komen na stroom uitval altijd terug in de UIT-stand.

433 systeem

Hoe groot is de reikwijdte van het signaal?
Het radiosignaal gaat dwars door muren, ramen en deuren heen. In open lucht is de reikwijdte maximaal 70 meter. Binnenshuis wordt de reikwijdte sterk bepaald door plaatselijke omstandigheden, zoals beton, HR glas en metalen. De gemiddelde reikwijdte binnenshuis bedraagt ongeveer 30 meter.

Waarom reageert de ontvanger niet, of niet goed, op de zender?
Mogelijk zijn de ontvangers te dicht op elkaar geplaatst. We adviseren om ontvangers minimaal 50cm uit elkaar te plaatsen om interferentie te voorkomen.

Is de temperatuur van invloed op de werking van Calex Smart Home producten?
Bij een omgevingstemperatuur van -10 wordt de maximale afstand met 30% verminderd.
Bij een omgevingstemperatuur van -20 wordt de maximale afstand met 60% verminderd.

1
van de 2 personen vond dit artikel nuttig.
Vergelijk Producten

Vind een winkel
bij jou in de buurt

Toon dichtstbijzijnde winkels