Het terugverdienen van een ledlamp, hoelang duurt dit?

Het terugverdienen van een ledlamp kent geen algemene looptijd, dit is afhankelijk van een aantal factoren. Wat is het wattage van de vorige verlichting, wat is het wattage van de huidige ledlamp, hoe lang brandt de lamp en wat is de huidige energieprijs?

Aanschaf van ledverlichting

Ledverlichting lijkt in eerste instantie prijziger doordat de aanschafprijs hoger is dan de prijzen van andere lampen, zoals halogeenlampen of TL buizen. Maar door het lage energieverbruik van de lampen en de lange levensduur bent u aan het einde van de rit met ledverlichting voordeliger uit. Investeren in ledverlichting is dus een slimme optie.

Berekening terugverdienen van een ledlamp

Om een exact antwoord te krijgen op uw vraag, verwijzen we u graag naar onze bespaarcalculator. Hier kunt u ook uw huidige energieprijs ingeven, zodat u direct kunt zien wanneer u geslaagd bent in het terugverdienen van de aankoopprijs van een ledlamp.

Wat verbruikt een ledlamp?

Het verbruik van een ledlamp wordt aangegeven op het energielabel, zoals op de afbeelding benadrukt door de roze pijl. U vindt dit label op de verpakking of digitaal op deze website bij uw lamp in de product catalogus.

Terugverdienen van een ledlamp

Dit geeft het verbruik van de lamp in kilowattuur (kWh) aan per 1000 branduren. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikte in 2010 ongeveer 3.300 kWh.

6
van de 10 personen vond dit artikel nuttig.
Vergelijk Producten

Vind een winkel
bij jou in de buurt

Toon dichtstbijzijnde winkels