Waarom is een ledlamp duurder dan een gewone lamp?

Ledverlichting lijkt in eerste instantie prijziger doordat de aanschafprijs hoger is dan de prijzen van andere lampen, zoals halogeenlampen of TL buizen. Maar door het lage energieverbruik en de lange levensduur van de lampen bent u aan het einde van de rit met ledverlichting voordeliger uit. HetĀ prijsverschil tussen een ledlamp en een gewone lamp kan redelijk oplopen, de prijzen van een gloeilamp van 60 Watt variĆ«ren tussen de ā‚¬1,00 en de ā‚¬4,00 terwijl de prijzen van een ledlamp van 60 Watt al snel tussen de ā‚¬25,00 en de ā‚¬60,00 variĆ«ren. Hoe ontstaat dit grote prijsverschil?

Prijsverschil tussen een ledlamp en een gewone lamp

Een ledlamp bestaat uit veel meer onderdelen dan een reguliere lamp. Waar een gloeilamp bestaat uit een met gas gevulde glazen behuizing met een kooldraad, is een ledlamp een hoogstaand stuk techniek. De hogere kosten voor een ledlamp zitten voornamelijk in de ontwikkeling van steeds compactere chip(s). Daarnaast brengen de hogere weerstanden en een koelende behuizing ook extra kosten met zich mee, wat het geheel tot een duurdere lamp maakt dan de ouderwetse gloeilamp. Daar staat dan wel een energiezuinige lamp die langer meegaat tegenover, dus gedurende de complete levensduur is de ledlamp goedkoper.

Berekening terugverdienen van een ledlamp

Om te kijken wanneer u uw ledlamp heeft terugverdiend verwijzen we u graag naar onze besparingscalculator. Hier kun je ook je huidige energieprijs opgeven, zodat je direct kunt zien wat je zou kunnen besparen met het gebruik van ledverlichting.

17
van de 18 personen vond dit artikel nuttig.
Vergelijk Producten

Vind een winkel
bij jou in de buurt

Toon dichtstbijzijnde winkels