Hoe kan ik de energiebesparing door ledlampen berekenen?

Een algemene energiebesparing door ledlampen is niet te geven, gezien dit afhankelijk is van een aantal factoren. Wat is het wattage van de vorige verlichting, hoeveel lampen zijn er in totaal vervangen, hoe lang branden de lampen enzovoorts. Om de besparing exact te kunnen berekenen, kun je gebruik maken van onze bespaarcalculator. Hiermee kun je ook direct zien na hoeveel uur de ledlamp zichzelf heeft terugverdiend.

Wat verbruikt een ledlamp?

Het verbruik van een ledlamp wordt aangegeven op het energielabel, op onderstaande afbeelding benadrukt door de roze pijl. Je vind dit label op de verpakking of online op deze website in de productcatalogus.

Energiebesparing ledlamp

Dit geeft het verbruik van de lamp in kilowattuur (kWh) aan per 1000 branduren. Ter vergelijking: een gemiddeld huishouden in Nederland verbruikte in 2010 ongeveer 3.300 kWh.

Energiebesparing door ledlampen

Het verbruik van een ledlamp is meestal aanzienlijk lager dan het verbruik van een halogeen- of een gloeilamp. Ledlampen kunnen wel voor zo een 80% energiebesparing zorgen, de exacte besparing hangt af van meerdere factoren. Om de energiebesparing door ledlampen te berekenen kun je het beste een test doen via onze bespaarcalculator.

4
van de 4 personen vond dit artikel nuttig.
Vergelijk Producten

Vind een winkel
bij jou in de buurt

Toon dichtstbijzijnde winkels