Klushulp

DIY: Zo monteer je een dimmer aan een snoer

Eindelijk een leuk setje samengesteld van lamp en lamphouder en schijnt de lamp toch iets te fel? Calex heeft de oplossing! Deze dimmer voor led installeer je vrij eenvoudig op het snoer van je lamphouder of pendule.

Wij leggen het hier stap voor stap voor je uit.

Benodigdheden

Stap 1:

Bepaal hoe hoog je de dimmer op het snoer wil plaatsen. Knip het snoer door op de plek waar je de dimmer wilt installeren. Bij een snoer met schakelaar knip je het snoer net boven en onder de schakelaar door. Zo verlies je het minste snoer.

Stap 2:

Splijt beide snoeren zodat de twee draden (bruin en blauw) los komen te liggen. Trek de draden voorzichtig uit elkaar tot ongeveer 5cm draad bloot komt te liggen. Knip het overtollige snoer weg.

Stap 3:

Strip de losse draden ongeveer een halve centimeter. Doe dit bij beide snoeren.

Stap 4:

Draai de 4 schroefjes op de dimmer los met de meegeleverde mini schroevendraaier en open het kastje. Op de printplaat zitten 4 schroeven. Draai deze los zodat de draden ertussen passen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stap 5:

Wurm de snoeren tussen de kronkelige uitsparing van het kastje en zorg dat de snoeren op de juiste punten op de printplaat verbonden worden. Lamp is voor het snoer met de lamp. AC_ is voor het snoer met de stekker. Op AC_L sluit je de bruine draad aan, op AC_N sluit je de blauwe draad aan. Zorg dat je de draadkleuren aan de andere kant van de printplaat spiegelt.

Stap 6:

Sluit het kastje door de twee zijden op elkaar te drukken en draai de 4 schroefjes weer vast.

Je kunt nu de lamp aan en uit zetten met de grote ronde knop, maar ook de lichtsterkte aanpassen door op de pijltjes te drukken. De pijl omlaag is voor minder licht (dimmen). Met de pijl omhoog maak je het licht weer feller.

Jouw lamp is nu klaar om de mooiste sfeer in huis te geven. Aan, uit of dimmen, jouw lamp kan het allemaal!

Meer inspiratie: