Smart

Smart wonen met Calex: Zó doe je dat

Is je inrichting toe aan een upgrade? Maak je huis stijlvol én slim met de Calex Smart producten. In deze blog leggen we je alles uit over het smart inrichten van je huis en wat je daar voor nodig hebt. De mogelijkheden zijn eindeloos.

De woonkamer klaar voor elke setting

Verander de sfeer van je woonkamer in een handomdraai. Met de gratis Calex app stel je je smart lampen naar wens in, om zo het gewenste effect voor elke situatie te creëren. Kies voor kleinere decoratieve smart lampen in bijvoorbeeld een tafelarmatuur, of hang een aantal XXL smart lampen boven de eettafel. Bedien elke lamp individueel of maak een groep aan voor bijvoorbeeld de eettafel, de zithoek en de keuken. Met behulp van de app bedien je je Calex Smart producten zonder moeite.

Zo stel je je verlichting gemakkelijk naar wens in en zorg je voor de ultieme setting bij zowel een chic etentje met gasten als tijdens een gezellige spelletjesavond met de familie.

 

Gemak in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer is smart verlichting een uitkomst. Zet bijvoorbeeld het licht uit zonder uit bed te hoeven stappen. Vergeten om de lampen in de woonkamer uit te zetten? Met een druk op de knop in de Calex app zet je deze gemakkelijk uit. Verder is het met de app mogelijk om timers in te stellen, zodat je zo rustig mogelijk gewekt kan worden van het licht dat aan gaat of er voor te zorgen dat het licht na een bepaalde tijd automatisch uit gaat.

Maar denk bijvoorbeeld ook aan programmeerbare ledstrips op de muur van een kinderkamer. Samen met ledstrips onder het bed of bureau verlicht je zo de hele kinderkamer in alle mogelijke kleuren. Maak er een disco-kamer van door gebruik te maken van de muziekfunctie in de app, zodat de RGB lampen van kleur veranderen op de maat van de muziek die wordt afgespeeld. Zo wordt smart wonen ook voor de kinderen een feestje.

 

Een gezellig avondje in de tuin

In de tuin is verlichting een belangrijk onderdeel om het écht gezellig te kunnen maken. Maak ook je tuin smart met de Calex Smart Outdoor collectie. Vergeet losse schakelaars en afstandsbedieningen en bedien je tuinverlichting met dezelfde app als waar je je andere Calex producten mee bedient.

Licht je tuin uit met de Outdoor spotlights, of verlicht je tuinpad met de Outdoor Garden Posts. Ook de Outdoor ledstrip en de Outdoor wandlampen mogen niet ontbreken in een slimme tuin. Wissel met een druk op de knop van warm wit licht naar gekleurd licht om je verlichting naar de situatie aan te passen. Ook is het mogelijk de Outdoor verlichting zo te programmeren dat de lampen aan gaan wanneer de zon onder gaat en vice versa.

Alle slimme Outdoor items werken via de Calex Link Bluetooth Mesh. De lampen zijn allemaal met elkaar verbonden en geven het beschikbare signaal aan elkaar door. Plaats de Link in een stopcontact zo dicht mogelijk bij je tuin en de lampen hebben geen last meer van een slecht bereik. Dit is niet mogelijk zonder Link, dus zorg dat je de (uiterst betaalbare) Link in huis hebt voor een optimale sfeer in de tuin!

 

“Hey Google..”/”Alexa..”/”Hey Siri..”

Alle Calex Smart producten zijn bestuurbaar via je favoriete spraak assistent. Zeg bijvoorbeeld “Hey Google, zet alle lampen in de tuin aan” of  “Hey Siri, zet het licht in de slaapkamer uit”. Zo kun je zelfs zonder van de bank af te komen je verlichting in huis bedienen.