Smart

Energie besparen en tóch een sfeervol (t)huis

Een energiezuinig huis, wie wil dat vandaag de dag niet? Wij helpen je graag een handje en laten je zien met welke slimme hulpmiddelen je écht een verschil kan maken op je energierekening. Deze items mogen zeker niet ontbreken in jouw energiezuinige huis.

Smart lampen

Het mag inmiddels geen verrassing meer zijn dat ledverlichting een stuk energiezuiniger is dan halogeenlampen, gloeilampen en spaarlampen. Met smart verlichting haal je de aller zuinigste lichtbronnen in huis. Daarnaast zijn de smart lampen enorm veelzijdig en maken ze het thuis écht gezellig. Zo heeft Calex enorm veel verschillende opties om uit te kiezen.

Een greep uit de slimme lampen collectie

 

Tip: Stel timers in en dim je lampen. Alle slimme lampen hebben een timerfunctie. Wanneer je deze instelt kan je bepalen welke lampen op een bepaald tijdstip aan of uit gaan. Denk ook aan de hoeveelheid lampen die op een dag aan staan. Met timers stel je eenvoudig in welke lampen op welke sterkte branden gedurende de dag. Want ook alle slimme lampen zijn dimbaar. Wist je dat je op jaarbasis tot wel 10 euro kan besparen door je lampen niet altijd op volle kracht te laten branden? Sfeervol én energiezuinig. Een hele goede combinatie.

Sensoren

Wanneer je slimme sensoren koppelt aan je slimme verlichting, kan je instellen dat deze alleen aan gaan voor de duur dat iemand in de ruimte is. Zodra er geen beweging meer wordt gedetecteerd zal de lamp uitschakelen. Hierdoor kan je flink besparen op de stroomrekening. Met een sensor voorkom je dat er onnodig licht brandt. Calex heeft een door/window sensor die je installeert op deurpost of raamkozijn én een bewegingssensor die overal in een ruimte geplaatst kan worden.


Slimme stekkers

Nog een bespaartip die we je kunnen geven is de powerplug of power socket. Bedien je “niet slimme” apparaten op afstand en bespaar ook hier energie! De stroomtrekkende stand-by stand is verleden tijd. Met de plug of socket schakel je de apparaten voortaan super eenvoudig helemaal uit, zonder dat je de stekker telkens uit het stopcontact moet trekken. Dat scheelt bukken, klimmen achter je meubels én euro’s. Deze items zijn te besturen via de gratis Calex app of de Smart remote. Uiteraard kan je voor deze items ook spraak commando’s instellen die werken via Google Home, Apple’s Siri of Amazon Alexa.


 

Ook buiten slim en energiezuinig

In je tuin valt er vaak ook nog veel winst te behalen op het gebied van energie besparing. Naast slimme verlichting voor binnen is er inmiddels ook slimme verlichting voor buiten en in de tuin. Laat de verlichting de zonsopkomst en -ondergang van jouw locatie volgen en bestuur eenvoudig via de gratis Calex app. Garandeer jezelf een uitstekende verbinding, hoe ver je tuin ook reikt, door de CalexLink aan je slimme buitenlampen te koppelen. Uiteraard zijn ook al deze items met timers in te stellen en dimbaar. Zo kan je zowel binnen als buiten genieten van een energiezuinig huis.

 

Meer inspiratie: