Smart

De 10 leukste smart features

Inmiddels heeft Calex een groot assortiment aan smart producten. Deze producten staan vooral bekend om hun unieke functies. Wij hebben de tien leukste smart features voor je uitgelicht.

1. Bedienen op afstand

Zet je verlichting aan of uit zonder in de buurt te zijn. Met behulp van de gratis Calex app bedien je je smart producten op afstand. Handig wanneer je uit huis gaat en bent vergeten het licht uit te zetten of wanneer je de lichten wil dimmen maar geen zin hebt om op te staan van de bank.

2. Timers

Maak het jezelf nog makkelijker door je producten te automatiseren. Via de app is het mogelijk om je lamp of apparaat op een bepaald tijdstip automatisch aan of uit te laten gaan. Het is ook mogelijk om een timer in te stellen zodat je apparaten na een aantal minuten zichzelf aan of uitschakelen.

3. Spraak assistent

Bedien je smart producten met je favoriete spraak assistent. Vraag Google, Siri of Alexa bijvoorbeeld om de lichten te dimmen of alle lampen in de woonkamer uit te zetten. Zo bedien je je verlichting zelfs wanneer je je handen vol hebt of de Calex app niet bij de hand hebt.

4. Muziek modus

Geef je een feestje thuis? Met de muziek modus in de Calex app laat je je lichten mee knipperen op het ritme van de muziek die op dat moment wordt afgespeeld. Zo creëer je de ultieme sfeer in huis voor je gasten en maak je het feestgevoel compleet.

 

5. Groepen maken

Voeg je apparaten toe aan een groep om meerdere producten tegelijk te kunnen bedienen. Maak bijvoorbeeld een groep aan met alle spots in de woonkamer om deze allemaal in één keer aan of uit te zetten of te dimmen. Je kan ook meerdere groepen aanmaken voor bijvoorbeeld de lampen boven de eettafel of de apparaten in de zithoek.

6. Energiebesparing

Alle Calex Smart lampen zijn LED lampen. LED verlichting is een stuk duurzamer dan andere soorten verlichting. Maak je huis extra duurzaam door bijvoorbeeld timers in te stellen zodat je licht automatisch uit gaat en maak gebruik van smart stekkers zodat je ook andere apparaten gemakkelijk op afstand, of na een bepaalde tijd automatisch uit kan schakelen. Je apparaten staan dan niet meer op stand-by, maar écht uit.

7. Niet-slimme apparaten slim maken

Maak alle niet-slimme apparaten slim met de Calex Smart stekkers. Zo maak je het bijvoorbeeld mogelijk een ventilator na een bepaalde tijd te laten stoppen met draaien. Ook voor moeilijk bereikbare stopcontacten zijn de smart stekkers ideaal. Voor iedereen die al mooie decoratieve lampen in huis heeft, heeft Calex de Smart Wi-Fi LED dimmer. Daarmee maak je ook alle niet-slimme LED lampen op afstand bedienbaar.

 

8. Multicolor, kleur en warm licht

Creëer gemakkelijk de perfecte sfeer in huis door gebruikt te maken van multicolor verlichting. Zo licht je je huis uit in elke kleur om het zo knus mogelijk te maken. Of kies voor de lampen die je van warm wit naar koud wit kan laten veranderen. Zo pas je je verlichting aan op alle sferen, zowel wanneer je gezelligheid zoekt, als wanneer je juist de concentratie wil bewaren.

9. Programmeerbaarheid

Naast het instellen van timers zijn er nog meer mogelijkheden om je verlichting automatisch aan en uit te laten gaan. Programmeer je verlichting bijvoorbeeld zo, dat je lampen aan gaan wanneer de zon onder gaat en vice versa. Ook temperatuur, vochtigheid, weer en windsnelheid zijn factoren waar je je smart apparaten op kan instellen.

10. Apple Watch

Geen telefoon bij de hand? Bedien je smart producten nu ook via je Apple Watch. Na een eenvoudige installatie op je telefoon controleer je je verlichting zelfs vanaf je pols. Zo heb je de bediening van je lampen écht altijd binnen handbereik.

 

Meer inspiratie: